| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
106, Vasilissis Sofias Ave.
11527 АТИНА
ГРЧКА

Телефон: + 30210 / 777-43-44 Локација/Мапа
Телефон: + 30210 / 777-43-55 Конзуларна надлежност
Факс:       + 30210 / 779-64-36 Почасни конзули
E-mail: beograd@hol.gr ili embassy.athens@mfa.rs E-mail konzularni poslovi: embassy.athens.consular@mfa.rs
Интернет сајт: http://www.athens.mfa.gov.rs  
Конзуларно одељење Амбасаде 106, Vasilissis Sofias Ave., 11527 АТИНА, ГРЧКА

 

 


 
Амбасадори Републике Србије и БиХ у посети поглавару Грчке православне цркве Јерониму II

Aмбасадори Републике Србије и БиХ, Душан Спасојевић и Бранко Докић, разговарали су са поглаваром Грчке православне цркве, архиепископом атинским и целе Грчке Јеронимом II.

 

Током састанка архиепископ Јероним и амбасадори су разменили мишљења о питањима од обостраног интереса. Архиепископ Јероним је истакао да се „увек радује разговорима са амбасадорима који су исте вере, и да са њима има пуно тема од заједничког интереса“.

Ово је била прва званична посета амбасадора БиХ архиепископу ЈеронимУ, приликом које се се још једном потврдила чврста и снажна веза православних цркава и народа на простору Балкана.


 
 
Одлука о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Грузије, носиоце обичних пасоша

Обавештавамо да је Влада Републике Србије донела Одлуку о укидању виза за држављане Грузије, носиоце обичних пасоша, према којој они могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Републике Србије до тридесет (30) дана од датума уласка у Републику Србију.

Одлука је ступила на снагу 9. марта 2018. године.

 


Сарадња општина из Србије и Грчке

Делегација са Крита предвођена председником критског Парламента Јоргосом Пицулисом посетила је 23. фебруара Градску општину Чукарица.

  

Председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић и председник Скупштине ГО Чукарица Милан Стојић угостили су и заменика гувернера Крита Никоса Ксилуриса и градоначелника Миноа Педијаде Захаријаса Калогеракиса.

Тема разговора са критском делегацијом била је братимљење Градске општине Чукарица са критском престоницом, градом Ираклионом, на чијем је челу градоначелник Василис Лабринос.

 

У среду, 21. фебруара у просторијама Општине Чајетина, председник општине Милан Стаматовић и градоначелница општине Истиа – Едипсос са острва Евија, Елени Ефстатиу, потписали су Повељу о братимљењу ова два града.

  
Челници две општине навели су да је Повеља потписана на обострано задовољство и да прати континуитет пријатељства и сарадње између наше две државе на свим нивоима, као и пријатељство два народа. Истакли су да је овај чин само почетак сарадње између два веома важна туристичка центра и да постоји широк простор за повезивање летњих и зимских туристичких центара. ширење религијског туризма и културне сарадње.


Конкурси Министарства културе и информисања Републике Србије

Обавештавамо да је Министарство културе и информисања расписало конкурсе за суфинансирање пројеката за превођења репрезентативних дела српске књижевности у иностранству (текст конкурса можете погледати овде), као и културне делатности Срба у иностранству (текст конкурса можете погледати овде),. Конкурси ће бити отворени до 16. марта 2018.г. Текстови конкурса и пратећи пријавни обрасци се налазе на интернет страни Министарства културе и информисања www.kultura.gov.rs.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова