| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
106, Vasilissis Sofias Ave.
11527 АТИНА
ГРЧКА

Телефон: + 30210 / 777-43-44 Локација/Мапа
Телефон: + 30210 / 777-43-55 Конзуларна надлежност
Факс:       + 30210 / 779-64-36 Почасни конзули
E-mail: embassy.athens@mfa.rs E-mail konzularni poslovi: embassy.athens.consular@mfa.rs
Интернет сајт: http://www.athens.mfa.gov.rs  
Конзуларно одељење Амбасаде 106, Vasilissis Sofias Ave., 11527 АТИНА, ГРЧКА

 

 


 
НЕВРЕМЕ НА СЕВЕРУ ГРЧКЕ

Невреме које је 10. јула 2019. погодило север Грчке, а највише Халкидики, регион који у великом броју посећују туристи из Србије, осим велике материјалне штете проузроковало је и људске жртве, уз велики број повређених.
Према информацијама, којима за сада располажемо, међу страдалим нема српских грађана.

Додатне информације могу се добити у Генералном конзулату Републике Србије у Солуну, на телефоне: +30 2310 244266 и +30 2310 244267, e-mail: srbcons@otenet.gr.


Обавештење о Конкурсу за избор хонорарних наставника (Крит и Осло)

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије објавило је Конкурс за избор хонорарних наставника – по један наставник за рад  на Криту ( Република Грчка) и у Ослу (Краљевина Норвешка).

Конкурс можете пронаћи овде, или овде.


 
 
Представа „Генерална проба самоубиства“ на Криту

Комедија познатог српског драмског писца Душана Ковачевића „Генерална проба самоубиства“ приказана је премијерно 28. јуна 2019. године у граду Јерапетри на југу острва Крит. Представу у извођењу Удружења „Пријатељи Театра“ из Јерапетре, режирала је Ники Пападаки, а играна је и следећег дана 29. јуна.

  

Грађани Јерапетре су имали прилике да виде одлично извођење локалне позоришне трупе, а помагала им је, као асистент режије и наша Нела Петковић, која већ дуго година живи у овом граду. Представа ће наредних месеци бити приказана и у другим градовима на Криту. Премијери је присуствовала и Александра Станковић, први саветник у Амбасади Србије у Атини. 

  


Обележен Видовдан у Атини

У Атини је и ове, као и претходних година, свечаном литургијом на српском језику и поменом свим српским јунацима од Косовске битке до данас, обележен Видовдан. Литургија и помен, којима су између осталих присуствовали и представници Амбасаде Републике Србије и Амбасаде Босне и Херцеговине,  одржани су у храму Светог Спиридона на Панкратију, у суботу 22. јуна 2019. године.

  


Одлука о суфинансирању пројеката

Одлуке о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону су донете 19. јуна ове године.

Одлуке можете преузети овде и овде.
 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова