| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
106, Vasilissis Sofias Ave.
11527 АТИНА
ГРЧКА

Телефон: + 30210 / 777-43-44 Локација/Мапа
Телефон: + 30210 / 777-43-55 Конзуларна надлежност
Факс:       + 30210 / 779-64-36 Почасни конзули
E-mail: beograd@hol.gr ili embassy.athens@mfa.rs E-mail konzularni poslovi: embassy.athens.consular@mfa.rs
Интернет сајт: http://www.athens.mfa.gov.rs  
Конзуларно одељење Амбасаде 106, Vasilissis Sofias Ave., 11527 АТИНА, ГРЧКА

 

 


 
Заједничко саопштење за јавност амбасада Републике Србије и Босне и Херцеговине

Јучерашња одлука привремених институција самоуправе из Приштине да подигну таксе за 100 одсто на производе из централне Србије и из Босне и Херцеговине представља најгрубље кршење европских вредности слободне трговине, постигнутих регионалних споразума и претњу безбедности.


Одлука Приштине имаће несагледиве негативне последице и практично значи заустављање трговине и суспензију процеса нормализације. Овакав потез је недопустив, нарочито у региону који се налази на путу европских интеграција. Позивамо искрене партнере у Грчкој, чланици ЕУ, да осуде овакав потез и да се у оквиру бриселских институција заложе да Приштина поштује основне европске вредности, прекине праксу кршења регионалних споразума и да се врати дијалогу.


ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ДОПУНСКИМ ШКОЛАМА У АТИНИ И ВОЛОСУ

У суботу, 15. септембра, свечано је обележен почетак нове школске године у српским допунским школама у Атини и Волосу.


Почетку нове школске године присуствовали су и Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије, Ана Ланговић-Милићевић, државни секретар, Марко Попадић, специјални саветник у овом министарству, као и амбасадор Душан Спасојевић и конзул Милан Вукосављевић. Министар Шарчевић је, поздрављајући децу и родитеље, истакао значај допунских школа у којима деца наших сународника у иностранству стичу знања о језику, култури и историји Србије. Влада Србије је трајно оријентисана на јачање овог вида наставе, схватајући значај који допунска школа има за јачање веза наших сународника у иностранству са матицом.

  
Посебно свечаноје било у Волосу, где министар први пут посећује допунску школу. На свечаности поводом почетка нове школске године, поред гостију из Србије и Амбасаде у Атини, присуствовао је и генерални конзул у Солуну Синиша Павић, почасни конзул у Волосу Симеон Цомокос, као и низ високих званица, представника града, културних институција, цркве, војске, полиције и други.

  


 
 
ОБАВЕШТЕЊЕ о укидању виза за држављане Киргиске Републике, Антигва и Барбуда, Гренаде, Комонвелта Доминика и Тринидада и Тобага

Влада Републике Србије је донела одлуку о укидању виза за држављане Киргиске Републике, Антигва и Барбуда, Гренаде, Комонвелта Доминика и Тринидада и Тобага, носиоце обичних пасоша.


Одлуке су ступиле на снагу 26. октобра (за држављане Антигве и Барбуда, Гренаде и Комонвелта Доминика), 3. новембра за држављане Тринидада и Тобага, а 8. новембра за држављане Киргијске Републике


Визни режим са ИР Иран

Од 25. октобра 2018. године престаје да важи безвизни режим Републике Србије са Исламском Републиком Иран. Од наведеног датума, за све носиоце пасоша Републике Србије, за улазак на територију Ирана неопходно је претходно прибавити визу.


Одлука о престанку важења Одлуке о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане ИР Иран, носиоце обичних пасоша

Обавештавамо да је Влада Републике Србије донела Одлуку о престанку важења Одлуке о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане ИР Иран, носиоце обичних пасоша.


Од 17. октобра, држављанима ИР Иран, носиоцима обичних пасоша, за улазак, транзит и боравак на територији Републике Србије је потребна виза.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова