| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
106, Vasilissis Sofias Ave.
11527 АТИНА
ГРЧКА

Телефон: + 30210 / 777-43-44 Локација/Мапа
Телефон: + 30210 / 777-43-55 Конзуларна надлежност
Факс:       + 30210 / 779-64-36 Почасни конзули
E-mail: beograd@hol.gr ili embassy.athens@mfa.rs E-mail konzularni poslovi: embassy.athens.consular@mfa.rs
Интернет сајт: http://www.athens.mfa.gov.rs  
Конзуларно одељење Амбасаде 106, Vasilissis Sofias Ave., 11527 АТИНА, ГРЧКА

 

 


 
Конкурси за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону

Министарство спољних послова, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, расписала је конкурсе за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону. Конкурси су отворени од 13. марта до 1. априла 2019. године. Све информације о конкурсима и процедури пријављивања могу се пронаћи на линку http://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/. 


Позоришна представа "Звездана прашина"

Амбасада Републике Србије у Атини, општина Лаврио и удружење пријатељства Лаврио - Алексинац и "Театар 91" из Алексинца позивају све заинтересоване на представу "Звездана прашина", по тексту Душана Ковачевића, коју ће извести ансамбл "Театра 91".

Представа ће се одржати у Атини у недељу, 24. марта у 12 часова у "New Star Art Cinema",  Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής. Улаз је бесплатан.
 


 
 
Посета амбасадора фудбалском клубу АЕК

Амбасадор Душан Спасојевић посетио је седиште фудбалског клуба АЕК из Атине и разговарао са првим потпредседником и извршним директором Минасом Лисандруом.

  

Фудбалски клуб АЕК је током бомбардовања Србије 1999. године, на иницијативу тадашњих играча и управе (садашњи председник клуба Димитрис Мелисанидис је био један од иницијатора), 7. априла гостовао у Београду и одиграо пријатељску утакмицу са Партизаном у знак подршке српском народу. Амбасадор и извршни директор су разматрали могућност да се у наредном периоду достојно обележи 20. годишњица овог геста великог пријатељства, односно да АЕК поново буде гост у Београду.
 


Изложба “Први светски рат у очима две сликарке: Каравија и Петровић” у Солуну

Две жене, Српкиња Надежда Петровиć и Гркиња Талија Флора-Каравија, учествовале су у балканским ратовима и као медицинске сестре и као сликарке. Непосредни контакт са насиљем и последицама рата које су доживеле радећи у болницама дао је њиховим сликама један посебан карактер. Карактер који се изграђује женским очима и садржи осетљивост према рату, људској активности која је до тада припадала искључиво мушком свету.

  
Организација: Музеј македонске борбе у Солуну у сарадњи са Националним историјским музејом у Атини, Народним музејом у Београду, Историјским музејом Србије у Београду и Трећим корпусом Војске Грчке.
Уредници: др Ставрула Мавројени, ванредни професор и директора Центра за истраживање македонске историје и др Душица Бојић, директор Историјског музеја Србије.

  
Изложба ће трајати од 29. марта до 30. јуна.


Потписивање Меморандума о разумевању Заштитника грађана Србије и Грчке

У Атини је 21. фебруара 2019. године на маргинама конференције коју је поводом 20 година постојања организовао грчки Омбудсман потписан Меморандум о разумевању између институција Заштитника грађана Србије и Грчке. Меморандум је у име Републике Србије потписао заштитник грађана Зоран Пашалић, а у име Грчке омбудсман Андреас Потакис. Меморандум ближе уређује сарадњу две независне институције посвећену заштити права грађана. Потписивању овог документа у згради Парламента Грчке присуствовао је и амбасадор Републике Србије у Грчкој Душан Спасојевић.  

  


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова