| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
106, Vasilissis Sofias Ave.
11527 АТИНА
ГРЧКА

Телефон: + 30210 / 777-43-44 Локација/Мапа
Телефон: + 30210 / 777-43-55 Конзуларна надлежност
Факс:       + 30210 / 779-64-36 Почасни конзули
E-mail: beograd@hol.gr ili embassy.athens@mfa.rs E-mail konzularni poslovi: embassy.athens.consular@mfa.rs
Интернет сајт: http://www.athens.mfa.gov.rs  
Конзуларно одељење Амбасаде 106, Vasilissis Sofias Ave., 11527 АТИНА, ГРЧКА

 

 


 
Званична посета министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића Грчкој

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије, Младен Шарчевић, боравио је у званичној посети Грчкој од 16. до 18. маја. Током посете, министар Шарчевић је са својим грчким колегом, министром просвете, истраживања и вера у Влади Грчке Костасом Гавроглуом разматрао модалитете унапређења просветне сарадње две државе.

  
Поводом посете министра, у Амбасади Републике Србије у Атини одржан је пријем на којем су присуствовали просветни и културни радници из наше дијаспоре, као и студенти српског језика на Националном и Каподистријском универзитету из Атине. Том приликом, министар се упознао са радом Српске допунске школе у Атини, као и статусом српског језика на Атинском универзитету.


Министар Младен Шарчевић је, након боравка у Атини, у пратњи амбасадора и конзула отпутовао на Крит, где је у граду Хераклиону имао састанке са гувернером Крита, градоначелником Хераклиона и архиепископом. Министар је током боравка на Криту обишао Српску допунску школу и разговарао са ђацима и родитељима.


Јубиларни десети Крос РТС у Атини

Јубиларни десети Крос РТС у Атини ће се одржати у петак, 11.маја 2018. године са почетком у 17:30 часова на стадиону Паниониоса у организацији Прве допунске школе на српском језику и уз подршку Амбасаде Републике Србије и Спортског друштва "Паниониос".


Учесници ће се такмичити по програму Kids Athletic, који осим трка подразумева и низ занимљивих спортских игара за децу.
Учествоваће и деца из клуба "Паниониос" као и студенти Одсека за славистику.
Улаз је отворен и сви заинтересовани су добродошли.
Пожељно је да се учесници пријаве на електронску адресу biljana.turanjanin@gmail.com.


 
 
Братимљење Ниша и Сереса

Делегација града Ниша, на позив челника града Сереса боравила је у посети овом граду на северу Грчке. Том приликом градоначелници Дарко Булатовић и Петрос Ангелидис потписали су Повељу о братимљењу два града.

  
Овим чином додатно се продубљује сарадња пријатељска града, које повезује заједничка историја, традиција, културна и спортска сарадња.


Представници Универзитета из Србије у посети Атини

Амбасаду Републике Србије у Атини 19. априла 2018. године посетила је група представника Универзитета из Србије која борави у студијској посети Атини у оквиру пројекта Беопен. Групу представника Универзитета из Србије примио је амбасадор Републике Србије у Атини Душан Спасојевић.


У Атини су се представници Универзитета и Универзитета уметности из Београда, Новог Сада, Ниша и Крагујевца упознали са потенцијалима за остваривање отворености универзитета у Србији што је и главни циљ пројекта. Пројект Беопен, који се реализује у оквиру Програма ЕУ  Еразмус плус координира Универзитет у Новом Саду, а партнер из Грчке је Национални технички Универзитет у Атини.


Обавештење о новој платформи медијског Јавног сервиса Републике Србије

Обавештавамо све сународнике да je медијски jaвни сервис Радио-телевизије Cpбиje покренуо платформу РТС Планета (rtsplaneta.rs), кoja je доступна свим корисницима интернета у Србији и широм света. За кориснике који се региструју ван територије Cpбиje бесплатно праћење caдpжaja биће омогућено у наредна три месеца. После промотивног периода, путем ове платформе и даље ћe бити могуће бесплатно праћење телевизијског канала РТС Свет (бивши Сателитски програм РТС, превасходно намењен дијаспори) и програма Радио Београда.


Новом платформом je омогућено уживо npaћeњe 11 телевизијских (РТС1, РТС2, РТСЗ, РТС ХД, РТС Свет, РТС Живот, РТС Драма, РТС Коло, РТС Музика, РТС Трезор и РТС Полетарац) и 4 радијска канала (Радио Београд 1, Радио Београд 2, Радио Београд 3 и Радио Београд 202) Медијског jaвног сервиса Радио-телевизије Србије, као и одложено пpaћење програма и услуге Видео на захтев и Аудио на захтев, као и могућност прегледа појединачних прича из дописничке мреже РТС-а у оквиру целине Moj град. На платформи су доступна и музичка издања ПГП РТС-а. Бесплатан приступ садржајима je могућ преко десктоп рачунара, таблета и паметних телефона уз регистрацију на web страни rtsplaneta.rs, мобилној апликацији (за Андроид или ИОС) или преко Facebook-а.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова