| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
106, Vasilissis Sofias Ave.
11527 АТИНА
ГРЧКА

Телефон: + 30210 / 777-43-44 Локација/Мапа
Телефон: + 30210 / 777-43-55 Конзуларна надлежност
Факс:       + 30210 / 779-64-36 Почасни конзули
E-mail: embassy.athens@mfa.rs E-mail konzularni poslovi: embassy.athens.consular@mfa.rs
Интернет сајт: http://www.athens.mfa.gov.rs  
Конзуларно одељење Амбасаде 106, Vasilissis Sofias Ave., 11527 АТИНА, ГРЧКА

 

 


 
Откријте Србију

Туристичка организација Србије и Туристичке организације Београда, Војводине, Златибора, Ниша, Крагујевца, Рашке и Сокобање организују низ манифестација у Солуну, Лариси и Атини од 12. до 19. маја ове године.

  

Промоција српског туризма, гастрономије, културе и природе биће праћене уметничким програмом и одржаће се по следећем распореду:

Солун – 14.05. 2019. године од 19 до 21 час, Mediterranean Cosmos 
Атина – 15.05.2019. од 19. до 21. час, The Mall Athens
Лариса – 18.05. 2019. од 13. до 18. часова – Post Office

  

Сви су добродошли, улаз је бесплатан. 


Посета председника Скупштине града Јагодине Коринту

Председник Скупштине града Јагодине, Драган Марковић Палма је, на позив градоначелника Александроса Пнеуматикоса, боравио у грчком граду Коринту. Коринт, који се налази на Пелопонезу један је од градова побратимљених са Јагодином.

  

Д. Марковић Палма је током састанка са градоначелником Коринта Александросом Пнеуматикосом подсетио да је пријатељство Коринта и Јагодине нарочито дошло до изражаја током НАТО бомбардовања Србије 1999. године, као и да је сам чин братимљења сва града обављен током трајања бомбардовања. Грађани овог града упутили су преко 120 тона помоћи граду Јагодини, пре свега у храни и медицинским средствима током бомбардовања.
 


 
 
Обавештење о укидању виза за држављане Републике Србије и Уједињених Арапских Емирата


На основу споразума између Владе Републике Србије и Владе Уједињених Емирата, држављани Републике Србије, носиоци обичних пасоша могу без визе да улазе, транзитирају и бораве на територији Уједињених Арапских Емирата до 90 (деведесет) дана, као и држављани Уједињених Арапских Емирата на територији Републике Србије.


Посета амбасадора фудбалском клубу АЕК

Амбасадор Душан Спасојевић посетио је седиште фудбалског клуба АЕК из Атине и разговарао са првим потпредседником и извршним директором Минасом Лисандруом.

  

Фудбалски клуб АЕК је током бомбардовања Србије 1999. године, на иницијативу тадашњих играча и управе (садашњи председник клуба Димитрис Мелисанидис је био један од иницијатора), 7. априла гостовао у Београду и одиграо пријатељску утакмицу са Партизаном у знак подршке српском народу. Амбасадор и извршни директор су разматрали могућност да се у наредном периоду достојно обележи 20. годишњица овог геста великог пријатељства, односно да АЕК поново буде гост у Београду.
 


Изложба “Први светски рат у очима две сликарке: Каравија и Петровић” у Солуну

Две жене, Српкиња Надежда Петровиć и Гркиња Талија Флора-Каравија, учествовале су у балканским ратовима и као медицинске сестре и као сликарке. Непосредни контакт са насиљем и последицама рата које су доживеле радећи у болницама дао је њиховим сликама један посебан карактер. Карактер који се изграђује женским очима и садржи осетљивост према рату, људској активности која је до тада припадала искључиво мушком свету.

  
Организација: Музеј македонске борбе у Солуну у сарадњи са Националним историјским музејом у Атини, Народним музејом у Београду, Историјским музејом Србије у Београду и Трећим корпусом Војске Грчке.
Уредници: др Ставрула Мавројени, ванредни професор и директора Центра за истраживање македонске историје и др Душица Бојић, директор Историјског музеја Србије.

  
Изложба ће трајати од 29. марта до 30. јуна.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова