| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 12:00 časova

Praznici

Adresa
106, Vasilissis Sofias Ave.
11527 ATINA
GRČKA

Telefon: + 30210 / 777-43-44 Lokacija/Mapa
Telefon: + 30210 / 777-43-55 Konzularna nadležnost
Faks:     + 30210 / 779-64-36 Počasni konzuli
E-mail: beograd@hol.gr ili embassy.athens@mfa.rs E-mail konzularni poslovi: embassy.athens.consular@mfa.rs
Veb sajt: http://www.athens.mfa.gov.rs  
Кonzularno odeljenje Ambasade 106, Vasilissis Sofias Ave., ATINA, GRČKA

 


 
Konkurs za sufinansiranje projekata za dijasporu

Ministarstvo spoljnih poslova, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, raspisuje Konkurs za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, koji će trajati od 12. do 30. marta 2018. godine.

Predmet konkursa je sufinansiranje projekata koji imaju za cilj:

1) upotrebu, učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma, čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog, jezičkog i verskog identiteta;

2) unapređenje ekonomske saradnje Republike Srbije i dijaspore.

Informacije, uslovi i načini realizacije Konkursa mogu se naći na sledećim linkovima:

http://www.dijaspora.gov.rs/lat/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-dijaspore/

http://www.dijaspora.gov.rs/lat/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-regiona/


Poseta političko-privrednom aktivu severne Evije

Na poziv gradonačelnice opštine Istija-Edipsos, Eleni Efstatiju, ambasador Dušan Spasojević se u četvrtak, 22. marta na ostrvu Evija susreo sa najznačajnijim političkim i privrednim liderima tog regiona.

  
U srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, ambasador i gradonačelnica obišli su gradove Pefki, Guvos i Agios i sreli se sa predstavnicima tih gradova i turističkim radnicima.

  

Tokom posete razmatrani su konkretni koraci na daljem unapređenju saradnje i novim bratimljenjima srpskih i grčkih gradova. Ove godine se očekuje rekordan broj srpskih turista na prelepom i prijateljskom ostrvu Evija, a gradonačelnica i svi lokalni zvaničnici su spremni da dočekaju srpske prijatelje i goste.


 
 
Predstavnici Univerziteta iz Srbije u poseti Atini

Ambasadu Republike Srbije u Atini 19. aprila 2018. godine posetila je grupa predstavnika Univerziteta iz Srbije koja boravi u studijskoj poseti Atini u okviru projekta Beopen. Grupu predstavnika Univerziteta iz Srbije primio je ambasador Republike Srbije u Atini Dušan Spasojević.


U Atini su se predstavnici Univerziteta i Univerziteta umetnosti iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca upoznali sa potencijalima za ostvarivanje otvorenosti univerziteta u Srbiji što je i glavni cilj projekta. Projekt Beopen, koji se realizuje u okviru Programa EU  Erazmus plus koordinira Univerzitet u Novom Sadu, a partner iz Grčke je Nacionalni tehnički Univerzitet u Atini.


Obaveštenje o novoj platformi medijskog Javnog servisa Republike Srbije

Obaveštavamo sve sunarodnike da je medijski javni servis Radio-televizije Srbije pokrenuo platformu RTS Planeta (rtsplaneta.rs), koja je dostupna svim korisnicima interneta u Srbiji i širom sveta. Za korisnike koji se registruju van teritorije Srbije besplatno praćenje sadržaja biće omogućeno u naredna tri meseca. Posle promotivnog perioda, putem ove platforme i dalje će biti moguće besplatno praćenje televizijskog kanala RTS Svet (bivši Satelitski program RTS, prevashodno namenjen dijaspori) i programa Radio Beograda.


Novom platformom je omogućeno uživo praćenje 11 televizijskih (RTS1, RTS2, RTS3, RTS HD, RTS Svet, RTS Život, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Muzika, RTS Trezor i RTS Poletarac) i 4 radijska kanala (Radio Beograd 1, Radio Beograd 2, Radio Beograd 3 i Radio Beograd 202) Medijskog javnog servisa Radio-televizije Srbije, kao i odloženo praćenje programa i usluge Video na zahtev i Audio na zahtev, kao i mogućnost pregleda pojedinačnih priča iz dopisničke mreže RTS-a u okviru celine Moj grad. Na platformi su dostupna i muzička izdanja PGP RTS-a. Besplatan pristup sadržajima je moguć preko desktop računara, tableta i pametnih telefona uz registraciju na web strani rtsplaneta.rs, mobilnoj aplikaciji (za Android ili IOS) ili preko Facebook-a.

 


Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Gruzije, nosioce običnih pasoša

Obaveštavamo da je Vlada Republike Srbije donela Odluku o ukidanju viza za državljane Gruzije, nosioce običnih pasoša, prema kojoj oni mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji Republike Srbije do trideset (30) dana od datuma ulaska u Republiku Srbiju.

Odluka je stupila na snagu 9. marta 2018. godine.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova