| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt


 

Kontakt za hitne slučajeve van radnog vremena  (smrt, saobraćajna nesreća, teška povreda, hapšenje i slično)

+30 694 788 2200

embassy.athens.consular@mfa.rs

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova


Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 12:00 časova

Informacije u vezi sa konzularnim pitanjima (putem telefona): 12:00 - 15:00 časova

+30 210 747 23 40

 +30 210 747 23 50

Praznici

Adresa
106, Vasilissis Sofias Ave.
11527 ATINA
GRČKA

Telefon: + 30210 / 777-43-44 Lokacija/Mapa
Telefon: + 30210 / 777-43-55 Konzularna nadležnost
Faks:     + 30210 / 779-64-36 Počasni konzuli

E-mail: embassy.athens@mfa.rs

E-mail konzularni poslovi: embassy.athens.consular@mfa.rs

Veb sajt: http://www.athens.mfa.gov.rs

twitter: https://twitter.com/srbingreece

 
Кonzularno odeljenje Ambasade 106, Vasilissis Sofias Ave., ATINA, GRČKA


Rad sa strankama

Rad sa strankama će se i dalje odvijati uz primenu preventivnih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID-19 (nošenje maski i rukavica, držanje odstojanja, zakazivanje termina poseta).

Mole se stranke da ne dolaze u Ambasadu bez prethodnog dogovora, odnosno da za sve upite kontaktiraju Konzularno odeljenje putem telefona: +30 210 747 23 40 i +30 210 747 23 50 ili putem e-majla: embassy.athens.consular@mfa.rs

 

 

S E R B I A  Emerging tech development hub 

Vodič kroz mere podrške razvoju inovativne privrede

 

Vakcinisanje stranaca u Republici Srbiji

Ambasada Republike Srbije u Atini obaveštava da za sada nije moguće vakcinisanje stranih državljana u Republici Srbiji, osim onih koji imaju regulisan boravak u Srbiji.

Republika Srbija je trenutno fokusirana na vakcinaciju svojih građana, ali kao i do sada, nastoji da kroz donacije vakcina, pomogne prijateljima i komšijama u borbi protiv korona virusa.

Ukoliko se u narednom periodu ukaže mogućnost za vakcinisanje stranih državljana (bez prijavljenog boravka u Srbiji), informacija će biti blagovremeno objavljena.


 
OBAVEŠTENЈE O ULASKU U REPUBLIKU GRČKU

Državljani Republike Srbije počevši od 1. maja 2022. godine do daljnjeg, bez ikakvih ograničenja u pogledu virusa Kovid-19,  mogu ući i tranzitirati kroz Republiku Grčku.


OBAVEŠTENJE

Obaveštavamo da 15. marta 2022. godine stupa na snagu odluka nadležnih organa Republike Grčke prema kojoj od navedenog datuma za ulazak u Republiku Grčku više nije potrebno popunjanje PLF obrasca


 
 
Poseta ambasadora Spasojevića Poljoprivrednom Univerzitetu

Na poziv rektora Poljoprivrednog Univerziteta u Atini, Spiridona Kinziosa, ambasador Spasojević obišao je kampus Univerziteta i sa rektorom razgovarao na temu produbljivanja saradnje srpskih i grčkih fakulteta, instituta i istraživačkih centara koji se bave poljoprivredom. 

Imajući u vidu da su i Srbija i Grčka države sa razvijenom poljoprivrednom tradicijom, rektor Poljoprivrednog Univerziteta izrazio je želju za intenziviranjem saradnje sa srpskim institucijama u cilju razmene iskustava i znanja.


Podrška Ambasade u Atini ragbi utakmici između reprezentacija Srbije i Grčke

Na poziv predsednika ragbi tima Grčke, predstavnici Ambasade prisustvovali su utakmici između reprezentacija Srbije i Grčke koja je odigrana u subotu, 13. maja, na stadionu u Nea Smirniju.

Utakmicu je pratilo preko hiljadu gledalaca, među kojima i pripadnici srpske dijaspore u Atini, a predstavnik Ambasade uručio je pehar pobedničkom timu Srbije.


Održana izložba posvećena žrtvama nacističke ideologije

Predstavnici Saveza zaposlenih u OTE, Udruženje penzionera i fondacija „De lismono“ su i ove godine, kao i godinama unazad, organizovali izložbu kojom odaju počast kolegama nastradalim 1944. godine u Kesarijaniju od strane nacista. Izložba fotografija na kojima su predstavljene posledice nacističkih zlodela, pod nazivom „Ne zaboravljam - jedna slika vredi hiljadu reči“, održana je u periodu od 1. do 3. maja 2023. godine u izložbenom prostoru metro stanice „Sintagma“.

Budući da Srbija jedna od zemalja koja je doživela strahote nacističke ideologije, organizatori su ovogodišnju izložbu posvetili nacističkim zločinima u Srbiji, uz poseban fokus na stradanja u Kragujevcu. Jedan od organizatora, po zanimanju kompozitor, napisao je dirljivu pesmu o Kragujevcu.

Ceremoniji otvaranja izložbe prisustvovao je veliki broj građana, predstavnika lokalnih vlasti, kao i ličnosti iz političkog života.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova