| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
106, Vasilissis Sofias Ave.
11527 АТИНА
ГРЧКА

Телефон: + 30210 / 777-43-44 Локација/Мапа
Телефон: + 30210 / 777-43-55 Конзуларна надлежност
Факс:       + 30210 / 779-64-36 Почасни конзули
E-mail: beograd@hol.gr ili embassy.athens@mfa.rs E-mail konzularni poslovi: embassy.athens.consular@mfa.rs
Интернет сајт: http://www.athens.mfa.gov.rs  
Конзуларно одељење Амбасаде 106, Vasilissis Sofias Ave., 11527 АТИНА, ГРЧКА

 

 


 
Конкурс за суфинансирање пројеката за дијаспору

Министарство спољних послова, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, расписује Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, који ће трајати од 12. до 30. марта 2018. године.

Предмет конкурса је суфинансирање пројеката који имају за циљ:

1) употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћириличког писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета;

2) унапређење економске сарадње Републике Србије и дијаспоре.

Информације, услови и начин реализације конкурса могу се наћи на следећим линковима: 

http://www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-dijaspore/

http://www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-regiona/

 


Посета политичко-привредном активу северне Евије

На позив градоначелнице општине Истија-Едипсос, Елени Ефстатију, амбасадор Душан Спасојевић се у четвртак, 22. марта на острву Евија сусрео са најзначајнијим политичким и привредним лидерима тог региона.

  
У срдачној и пријатељској атмосфери, амбасадор и градоначелница обишли су градове Пефки, Гувос и Агиос и срели се са представницима тих градова и туристичким радницима.

  
Током посете разматрани су конкретни кораци на даљем унапређењу сарадње и новим братимљењима српских и грчких градова. Ове године се очекује рекордан број српских туриста на прелепом и пријатељском острву Евија, а градоначелница и сви локални званичници су спремни да дочекају српске пријатеље и госте.


 
 
Представници Универзитета из Србије у посети Атини

Амбасаду Републике Србије у Атини 19. априла 2018. године посетила је група представника Универзитета из Србије која борави у студијској посети Атини у оквиру пројекта Беопен. Групу представника Универзитета из Србије примио је амбасадор Републике Србије у Атини Душан Спасојевић.


У Атини су се представници Универзитета и Универзитета уметности из Београда, Новог Сада, Ниша и Крагујевца упознали са потенцијалима за остваривање отворености универзитета у Србији што је и главни циљ пројекта. Пројект Беопен, који се реализује у оквиру Програма ЕУ  Еразмус плус координира Универзитет у Новом Саду, а партнер из Грчке је Национални технички Универзитет у Атини.


Обавештење о новој платформи медијског Јавног сервиса Републике Србије

Обавештавамо све сународнике да je медијски jaвни сервис Радио-телевизије Cpбиje покренуо платформу РТС Планета (rtsplaneta.rs), кoja je доступна свим корисницима интернета у Србији и широм света. За кориснике који се региструју ван територије Cpбиje бесплатно праћење caдpжaja биће омогућено у наредна три месеца. После промотивног периода, путем ове платформе и даље ћe бити могуће бесплатно праћење телевизијског канала РТС Свет (бивши Сателитски програм РТС, превасходно намењен дијаспори) и програма Радио Београда.


Новом платформом je омогућено уживо npaћeњe 11 телевизијских (РТС1, РТС2, РТСЗ, РТС ХД, РТС Свет, РТС Живот, РТС Драма, РТС Коло, РТС Музика, РТС Трезор и РТС Полетарац) и 4 радијска канала (Радио Београд 1, Радио Београд 2, Радио Београд 3 и Радио Београд 202) Медијског jaвног сервиса Радио-телевизије Србије, као и одложено пpaћење програма и услуге Видео на захтев и Аудио на захтев, као и могућност прегледа појединачних прича из дописничке мреже РТС-а у оквиру целине Moj град. На платформи су доступна и музичка издања ПГП РТС-а. Бесплатан приступ садржајима je могућ преко десктоп рачунара, таблета и паметних телефона уз регистрацију на web страни rtsplaneta.rs, мобилној апликацији (за Андроид или ИОС) или преко Facebook-а.


Одлука о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Грузије, носиоце обичних пасоша

Обавештавамо да је Влада Републике Србије донела Одлуку о укидању виза за држављане Грузије, носиоце обичних пасоша, према којој они могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Републике Србије до тридесет (30) дана од датума уласка у Републику Србију.

Одлука је ступила на снагу 9. марта 2018. године.

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова