| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт


 

Контакт за хитне случајеве ван радног времена  (смрт, саобраћајна несрећа, тешка повреда, хапшење и слично)

+30 694 788 2200

 embassy.athens.consular@mfa.rs

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова


Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 12:00 часова

Информације у вези са конзуларним питањима (путем телефона): 12:00 - 15:00 часова

+30 210 747 23 40

 +30 210 747 23 50

Празници


Адреса
106, Vasilissis Sofias Ave.
11527 АТИНА
ГРЧКА

Телефон: + 30210 / 777-43-44 Локација/Мапа
Телефон: + 30210 / 777-43-55 Конзуларна надлежност
Факс:       + 30210 / 779-64-36 Почасни конзули

E-mail: embassy.athens@mfa.rs

E-mail konzularni poslovi: embassy.athens.consular@mfa.rs

Интернет сајт: http://www.athens.mfa.gov.rs

twitter: https://twitter.com/srbingreece

 
Конзуларно одељење Амбасаде 106, Vasilissis Sofias Ave., 11527 АТИНА, ГРЧКА


Рад са странкама

Рад са странкама ће се и даље одвијати уз примену превентивних мера у циљу спречавања ширења болести ЦОВИД-19 (ношење маски и рукавица, држање одстојања, заказивање термина посета).

Моле се странке да не долазе у Амбасаду без претходног договора, односно да за све упите контактирају Конзуларно одељење путем телефона: +30 210 747 23 40 и +30 210 747 23 50 или путем е-мајла: embassy.athens.consular@mfa.rs

 

 

 

                                                   S E R B I A   Emerging tech development hub 

 

                                           Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде

 

Вакцинисање странаца у Републици Србији

Амбасада Републике Србије у Атини обавештава да за сада није могуће вакцинисање страних држављана у Републици Србији, осим оних који имају регулисан боравак у Србији.

Република Србија је тренутно фокусирана на вакцинацију својих грађана, али као и до сада, настоји да кроз донације вакцина, помогне пријатељима и комшијама у борби против корона вируса.

Уколико се у наредном периоду укаже могућност за вакцинисање страних држављана (без пријављеног боравка у Србији), информација ће бити благовремено објављена.

 

 

 


 
ОБАВЕШТЕЊЕ О УЛАСКУ У РЕПУБЛИКУ ГРЧКУ

Држављани Републике Србије почевши од 1. маја 2022. године до даљњег, без икаквих ограничења у погледу вируса Ковид-19,  могу ући и транзитирати кроз Републику Грчку.


ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавамо да 15. марта 2022. године ступа на снагу одлука надлежних органа Републике Грчке према којој од наведеног датума за улазак у Републику Грчку више није потребно попуњање ПЛФ обрасца.


 
 
Посета амбасадора Спасојевића Пољопривредном Универзитету

На позив ректора Пољопривредног Универзитета у Атини, Спиридона Кинзиоса, амбасадор Спасојевић обишао је кампус Универзитета и са ректором разговарао на тему продубљивања сарадње српских и грчких факултета, института и истраживачких центара који се баве пољопривредом. 

Имајући у виду да су и Србија и Грчка државе са развијеном пољопривредном традицијом, ректор Пољопривредног Универзитета изразио је жељу за интензивирањем сарадње са српским институцијама у циљу размене искустава и знања.


Подршка Амбасаде у Атини рагби утакмици између репрезентација Србије и Грчке

На позив председника рагби тима Грчке, представници Амбасаде присуствовали су утакмици између репрезентација Србије и Грчке која је одиграна у суботу, 13. маја, на стадиону у Неа Смирнију.

Утакмицу је пратило преко хиљаду гледалаца, међу којима и припадници српске дијаспоре у Атини, а представник Амбасаде уручио је пехар победничком тиму Србије.


Одржана изложба посвећена жртвама нацистичке идеологије

 

Представници Савеза запослених у ОТЕ, Удружење пензионера и фондација „Де лисмоно“ су и ове године, као и годинама уназад, организовали изложбу којом одају почаст колегама настрадалим 1944. године у Кесаријанију од стране нациста. Изложба фотографија на којима су представљене последице нацистичких злодела, под називом „Не заборављам - једна слика вреди хиљаду речи“, одржана је у периоду од 1. до 3. маја 2023. године у изложбеном простору метро станице „Синтагма“.

Будући да Србија једна од земаља која је доживела страхоте нацистичке идеологије, организатори су овогодишњу изложбу посветили нацистичким злочинима у Србији, уз посебан фокус на страдања у Крагујевцу. Један од организатора, по занимању композитор, написао је дирљиву песму о Крагујевцу.

Церемонији отварања изложбе присуствовао је велики број грађана, представника локалних власти, као и личности из политичког живота. 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова