| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 12:00 časova

Praznici

Adresa
106, Vasilissis Sofias Ave.
11527 ATINA
GRČKA

Telefon: + 30210 / 777-43-44 Lokacija/Mapa
Telefon: + 30210 / 777-43-55 Konzularna nadležnost
Faks:     + 30210 / 779-64-36 Počasni konzuli
E-mail: beograd@hol.gr ili embassy.athens@mfa.rs E-mail konzularni poslovi: embassy.athens.consular@mfa.rs
Veb sajt: http://www.athens.mfa.gov.rs  
Кonzularno odeljenje Ambasade 106, Vasilissis Sofias Ave., ATINA, GRČKA

 


 
Zajedničko saopštenje za javnost ambasada Republike Srbije i Bosne i Hercegovine

Jučerašnja odluka privremenih institucija samouprave iz Prištine da podignu takse za 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije i iz Bosne i Hercegovine predstavlja najgrublje kršenje evropskih vrednosti slobodne trgovine, postignutih regionalnih sporazuma i pretnju bezbednosti.


Odluka Prištine imaće nesagledive negativne posledice i praktično znači zaustavljanje trgovine i suspenziju procesa normalizacije. Ovakav potez je nedopustiv, naročito u regionu koji se nalazi na putu evropskih integracija. Pozivamo iskrene partnere u Grčkoj, članici EU, da osude ovakav potez i da se u okviru briselskih institucija založe da Priština poštuje osnovne evropske vrednosti, prekine praksu kršenja regionalnih sporazuma i da se vrati dijalogu.


Početak nove školske godine u srpskoj dopunskoj školi

Srpske dopunske škole u Atini, Solunu, na Kritu, u Volosu i Larisi i ove školske godine upisuju zainteresovane učenike. Škole rade prema programu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, koje i finansira rad nastavnika, što znači da je pohađanje nastave besplatno.


Pozivamo sve naše sunarodnike, koji imaju decu osnovnoškolskog uzrasta, da prijave svoju decu za pohađanje nastave u srpskoj dopunskoj školi. Za sve informacije možete se obratiti nastavnicama:
- Atina - Biljana Turanjanin Nikolopulos, 693 323 2255
- Solun - Ana Džoganović, 693 095 2770
- Krit - Vera Mulić, 694 526 7361
- Volos i Larisa, Ljubica Pokrajac Psaros, 695 139 8574.


Svoj deci želimo srećan i uspešan početak nove školske godine.


 
 
OBAVEŠTENjE o ukidanju viza za državljane Kirgiske Republike, Antigva i Barbuda, Grenade, Komonvelta Dominika i Trinidada i Tobaga

Vlada Republike Srbije je donela odluku o ukidanju viza za državljane Kirgiske Republike, Antigva i Barbuda, Grenade, Komonvelta Dominika i Trinidada i Tobaga, nosioce običnih pasoša.


Odluke su stupile na snagu 26. oktobra (za državljane Antigve i Barbuda, Grenade i Komonvelta Dominika), 3. novembra za državljane Trinidada i Tobaga, a 8. novembra za državljane Kirgijske Republike.


Vizni režim sa IR Iran

Od 25. oktobra 2018. godine prestaje da važi bezvizni režim Republike Srbije sa Islamskom Republikom Iran. Od navedenog datuma, za sve nosioce pasoša Republike Srbije, za ulazak na teritoriju Irana neophodno je prethodno pribaviti vizu.


Odluka o prestanku važenja Odluke o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane IR Iran, nosioce običnih pasoša

Obaveštavamo da je Vlada Republike Srbije donela Odluku o prestanku važenja Odluke o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane IR Iran, nosioce običnih pasoša.


Od 17. oktobra, državljanima IR Iran, nosiocima običnih pasoša za ulazak, tranzit i boravak na teritoriji Republike Srbije  је potrebna viza.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova