| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 12:00 časova

Praznici

Adresa
106, Vasilissis Sofias Ave.
11527 ATINA
GRČKA

Telefon: + 30210 / 777-43-44 Lokacija/Mapa
Telefon: + 30210 / 777-43-55 Konzularna nadležnost
Faks:     + 30210 / 779-64-36 Počasni konzuli
E-mail: beograd@hol.gr ili embassy.athens@mfa.rs E-mail konzularni poslovi: embassy.athens.consular@mfa.rs
Veb sajt: http://www.athens.mfa.gov.rs  
Кonzularno odeljenje Ambasade 106, Vasilissis Sofias Ave., ATINA, GRČKA

 


 
Zvanična poseta ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića Grčkoj

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije, Mladen Šarčević, boravio je u zvaničnoj poseti Grčkoj od 16. do 18. maja. Tokom posete, ministar Šarčević je sa svojim grčkim kolegom, ministrom prosvete, istraživanja i vera u Vladi Grčke Kostasom Gavrogluom razmatrao modalitete unapređenja prosvetne saradnje dve države.

  
Povodom posete ministra, u Ambasadi Republike Srbije u Atini održan je prijem na kojem su prisustvovali prosvetni i kulturni radnici iz naše dijaspore, kao i studenti srpskog jezika na Nacionalnom i Kapodistrijskom univerzitetu iz Atine. Tom prilikom, ministar se upoznao sa radom Srpske dopunske škole u Atini, kao i statusom srpskog jezika na Atinskom univerzitetu.


Ministar Mladen Šarčević je, nakon boravka u Atini, u pratnji ambasadora i konzula otputovao na Krit, gde je u gradu Heraklionu imao sastanke sa guvernerom Krita, gradonačelnikom Herakliona i arhiepiskopom. Ministar je tokom boravka na Kritu obišao Srpsku dopunsku školu i razgovarao sa đacima i roditeljima.


Jubilarni deseti Kros RTS u Atini

Jubilarni deseti Kros RTS u Atini će se održati u petak, 11.maja 2018. Godine sa početkom u 17:30 časova na stadionu Panioniosa u organizaciji Prve dopunske škole na srpskom jeziku i uz podršku Ambasade Republike Srbije i Sportskog društva "Panionios".


Učesnici će se takmičiti po programu Kids Athletic, koji osim trka podrazumeva i niz zanimljivih sportskih igara za decu.
Učestvovaće i deca iz kluba "Panionios" kao i studenti Odseka za slavistiku.
Ulaz je otvoren i svi zainteresovani su dobrodošli.
Poželjno je da se učesnici prijave na elektronsku adresu biljana.turanjanin@gmail.com.


 
 
Bratimljenje Niša i Seresa

Delegacija grada Niša, na poziv čelnika grada Seresa boravila je u poseti ovom gradu na severu Grčke. Tom prilikom gradonačelnici Darko Bulatović i Petros Angelidis potpisali su Povelju o bratimljenju dva grada.

  
Ovim činom dodatno se produbljuje saradnja prijateljska grada, koje povezuje zajednička istorija, tradicija, kulturna i sportska saradnja.


Predstavnici Univerziteta iz Srbije u poseti Atini

Ambasadu Republike Srbije u Atini 19. aprila 2018. godine posetila je grupa predstavnika Univerziteta iz Srbije koja boravi u studijskoj poseti Atini u okviru projekta Beopen. Grupu predstavnika Univerziteta iz Srbije primio je ambasador Republike Srbije u Atini Dušan Spasojević.


U Atini su se predstavnici Univerziteta i Univerziteta umetnosti iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca upoznali sa potencijalima za ostvarivanje otvorenosti univerziteta u Srbiji što je i glavni cilj projekta. Projekt Beopen, koji se realizuje u okviru Programa EU  Erazmus plus koordinira Univerzitet u Novom Sadu, a partner iz Grčke je Nacionalni tehnički Univerzitet u Atini.


Obaveštenje o novoj platformi medijskog Javnog servisa Republike Srbije

Obaveštavamo sve sunarodnike da je medijski javni servis Radio-televizije Srbije pokrenuo platformu RTS Planeta (rtsplaneta.rs), koja je dostupna svim korisnicima interneta u Srbiji i širom sveta. Za korisnike koji se registruju van teritorije Srbije besplatno praćenje sadržaja biće omogućeno u naredna tri meseca. Posle promotivnog perioda, putem ove platforme i dalje će biti moguće besplatno praćenje televizijskog kanala RTS Svet (bivši Satelitski program RTS, prevashodno namenjen dijaspori) i programa Radio Beograda.


Novom platformom je omogućeno uživo praćenje 11 televizijskih (RTS1, RTS2, RTS3, RTS HD, RTS Svet, RTS Život, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Muzika, RTS Trezor i RTS Poletarac) i 4 radijska kanala (Radio Beograd 1, Radio Beograd 2, Radio Beograd 3 i Radio Beograd 202) Medijskog javnog servisa Radio-televizije Srbije, kao i odloženo praćenje programa i usluge Video na zahtev i Audio na zahtev, kao i mogućnost pregleda pojedinačnih priča iz dopisničke mreže RTS-a u okviru celine Moj grad. Na platformi su dostupna i muzička izdanja PGP RTS-a. Besplatan pristup sadržajima je moguć preko desktop računara, tableta i pametnih telefona uz registraciju na web strani rtsplaneta.rs, mobilnoj aplikaciji (za Android ili IOS) ili preko Facebook-a.

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova