| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 12:00 časova

Praznici

Adresa
106, Vasilissis Sofias Ave.
11527 ATINA
GRČKA

Telefon: + 30210 / 777-43-44 Lokacija/Mapa
Telefon: + 30210 / 777-43-55 Konzularna nadležnost
Faks:     + 30210 / 779-64-36 Počasni konzuli
E-mail: beograd@hol.gr ili embassy.athens@mfa.rs E-mail konzularni poslovi: embassy.athens.consular@mfa.rs
Veb sajt: http://www.athens.mfa.gov.rs  
Кonzularno odeljenje Ambasade 106, Vasilissis Sofias Ave., ATINA, GRČKA

 


 
Ambasadori Republike Srbije i BiH u poseti poglavaru Grčke pravoslavne crkve Jeronimu II

Ambasadori Republike Srbije i BiH, Dušan Spasojević i Branko Dokić, razgovarali su sa poglavarom Grčke pravoslavne crkve, arhiepiskopom atinskim i cele Grčke Jeronimom II.


Tokom sastanka arhiepiskop Jeronim i ambasadori su razmenili mišljenja o pitanjima od obostranog interesa. Arhiepiskop Jeronim je istakao da se „uvek raduje razgovorima sa ambasadorima koji su iste vere, i da sa njima ima puno tema od zajedničkog interesa“.


Ovo je bila prva zvanična poseta ambasadora BiH arhiepiskopu Jeronimu, prilikom koje se se još jednom potvrdila čvrsta i snažna veza pravoslavnih crkava i naroda na prostoru Balkana.


 
 
Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Gruzije, nosioce običnih pasoša

Obaveštavamo da je Vlada Republike Srbije donela Odluku o ukidanju viza za državljane Gruzije, nosioce običnih pasoša, prema kojoj oni mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji Republike Srbije do trideset (30) dana od datuma ulaska u Republiku Srbiju.

Odluka je stupila na snagu 9. marta 2018. godine.


Saradnja opština iz Srbije i Grčke

Delegacija sa Krita predvođena predsednikom kritskog Parlamenta Jorgosom Piculisom posetila je danas Gradsku opštinu Čukarica.

  

Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i predsednik Skupštine GO Čukarica Milan Stojić ugostili su i zamenika guvernera Krita Nikosa Ksilurisa i gradonačelnika Minoa Pedijade Zaharijasa Kalogerakisa.

Tema razgovora sa kritskom delegacijom bila je bratimljenje Gradske opštine Čukarica sa kritskom prestonicom, gradom Iraklionom, na čijem je čelu gradonačelnik Vasilis Labrinos.

 

U sredu, 21. februara u prostorijama Opštine Čajetina, predsednik opštine Milan Stamatović i gradonačelnica opštine Istia – Edipsos sa ostrva Evija, Eleni Efstatiu, potpisali su Povelju o bratimljenju ova dva grada.

  

Čelnici dve opštine naveli su da je Povelja potpisana na obostrano zadovoljstvo i da prati kontinuitet prijateljstva i saradnje između naše dve države na svim nivoima, kao i prijateljstvo dva naroda. Istakli su da je ovaj čin samo početak saradnje između dva veoma važna turistička centra i da postoji širok prostor za povezivanje letnjih i zimskih turističkih centara. pirenje religijskog turizma i kulturne saradnje.


Konkursi Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije

Obaveštavamo da je Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo konkurse za sufinansiranje projekata za prevođenja reprezentativnih dela srpske književnosti u inostranstvu (tekst konkursa možete pogledati ovde), kao i kulturne delatnosti Srba u inostranstvu (tekst konkursa možete pogledati ovde),. Konkursi će biti otvoreni do 16. marta 2018.g. Tekstovi konkursa i prateći prijavni obrasci se nalaze na internet strani Ministarstva kulture i informisanja www.kultura.gov.rs.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova