| |     ћирилица | english  
Naslovna
Kontakt


 

Kontakti za hitne slučajeve

+ 30210 / 777-43-44

embassy.athens.consular@mfa.rs

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 12:00 časova

Praznici

Adresa
106, Vasilissis Sofias Ave.
11527 ATINA
GRČKA

Telefon: + 30210 / 777-43-44 Lokacija/Mapa
Telefon: + 30210 / 777-43-55 Konzularna nadležnost
Faks:     + 30210 / 779-64-36 Počasni konzuli

E-mail: embassy.athens@mfa.rs

E-mail konzularni poslovi: embassy.athens.consular@mfa.rs
Veb sajt: http://www.athens.mfa.gov.rs  
Кonzularno odeljenje Ambasade 106, Vasilissis Sofias Ave., ATINA, GRČKA

 

                

 

Aktuelni režim ulaska u Republiku Srbiju


Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 21. maja donela Odluku o prestanku važenja Odluke o zatvaranju svih graničnih prelaza za ulazak u Republiku Srbiju, kojom prestaje da važi istoimena Odluka od 19. Marta, kao i Odluku o izmenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznoom bolešću. Odluke su stupile na snagu nakon objavljivanja u „Službenom glasnku“ i važe od 22. maja.


Pomenutim Odlukama granični prelazi za ulazak u Republiku Srbiju su otvoreni i od 22. maja funkcionišu u uobičajenom režimu. Pripadnici graničnih organa vršiće standardne granične provere u skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli i drugim relevantnim propisima.


Izmenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću ukinuta je mera zabrane ulaska u Republiku Srbiju, kao i epidemiološke mere za kategorije domaćih i stranih državljana. Za ulazak u Republiku Srbiju više nije potrebna saglasnost/dozvola ni za ulazak domaćih ni stranih državljana.


Svim licima za ulazak u Republiku Srbiju više nije potreban negativan PCR test niti im se određuje mera obavezne samoizolacije, već im se prilikom pasoške kontrole uručuje pismeno obaveštenje – zdravstveno upozorenje, na srpskom i engelskom jeziku, o merama kojih se treba pridržavati radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID 19.


Strani državljani, kojima je istekao rok važenja privremenog boravka u Republici Srbiji istekao nakon proglašenja vanrednog stanja u Republici Srbiji mogu ući u Republiku Srbiju najkasnije do 1. jula 2020. godine i podneti zahtev za privremeno produženje boravka u roku od 30 dana od ulaska u Republiku Srbiju.

Ambasada Republike Srbije u Atini će, u skladu sa ovim Odlukama, nastaviti sa prijemima zahteva za izdavanje viza stranim državljanima.Kontakt
Kontakt
Praznici
Počasni konzuli